250 g. Mycelium – Lion’s Mane (Pindsvinepigsvamp)

250 g. Mycelium – Lion’s Mane (Pindsvinepigsvamp)

110,00 kr.

5 på lager

Beskrivelse

Lion’s Mane eller pindsvinepigsvamp som den kaldes på dansk, er en populær svamp. Svampen har en har en fast tekstur der minder om kød, ved korrekt tilberedning. Den kan f.eks. tilberedes som en schnitzel, ved at skære svampen i skiver og panerer dem. Steg dem derefter på panden i olie og smør.

De kan også bruges som tilbehør i til næsten alle retter. De kan også syltes og confiteres.

 

Dyrk Lion’s mane i pasteuriseret bøgepiller og smuld eller kaffegrums.

INGREDIENSER BØGEPILLER:

· 700 g. bøgepiller

· 150 g. bøgesmuld

· 150 g. klid

· 2 l. vand

· 50-100 g. Lion’s Mane Mycelium

· En kraftig, fødevaregodkendt plasticpose (Vi kan anbefale vores substratposer), eller en plastikbeholder. Ca. 1 liter. Eksempelvis en slikbøtte.

 

Kog vandet op og hæld ca. 1,8 liter kogende vand henover bøgepiller, smuld og klid. Rør rundt et par gange og lad blandingen stå tildækket i en times tid.

Herefter rører man rundt i blandingen igen. Blandingen skal være fugtig så der ikke kan presses vand ud den. Hvis blandingen virker tør, giv den de sidste 2 deciliter vand.

Når blandingen er nede under 30 grader, blandes myceliet i. Herefter skal det over i enten pose eller beholder.

 

FREMGANGSMÅDE (MED BØGEPILLER OG SMULD):

1. Skær 2-4 huller a ca. 3-4 cm, eller to lange snit på ca. 6 cm. Bruger du en beholder, skær da 2-4 runde huller på ca. 1,0 cm i diameter i beholderen, afhængig af beholderens størrelse. Brug kogende vand til at desinficere beholder og andre redskaber.

2. Sæt åndbar tape som sportstape eller malertape over hullerne.

3. Posen/spanden skal være fyldt og indholdet skal være presset godt sammen. Luk posen tæt i toppen eller sæt låg på beholderen.

4. Forventeligt vil myceliet efter 2-3 uger være gennemløbet bøgepillerne og efter yderligere 1-2 uger vil de første svampe begynde at gro. Vær opmærksom på at der arbejdes med levende organismer, så der kan gå både kortere og længere tid. Hav tålmodighed med projektet.

5. Når svampene gror ud, er det en god ide at sprøjte dem dagligt med en forstøver, da de ellers kan udtørre. De må heller ikke stå for tørt.

 

 

 

INGREDIENSER KAFFEGRUMS:

· En kraftig, fødevaregodkendt plasticpose (Vi kan anbefale vores substratposer), eller en plastikbeholder. Ca. 3 liter. Eksempelvis en slikbøtte.

· Ca. 125 g lions mane mycelium. Skal opbevares på køl.

· Kaffegrums, frisk og afkølet.

· En skoldet ske el. lign. til at røre med.

Opnå de bedste resultater ved at bruge grums fra filterkaffe, stempelkande eller lignede.

FREMGANGSMÅDE (MED FÆRDIG MÆNGDE KAFFEGRUMS – NOK TIL AT FYLDE DIN BEHOLDER):

6. Bland kaffegrums og mycelium grundigt, og held det derefter op i posen. Skær 3-6 huller a ca. 3-4 cm, eller to lange snit på ca. 8 cm. Bruger du en beholder, skær da 3-6 runde huller på ca. 1,0 cm i diameter i beholderen, afhængig af beholderens størrelse. Brug kogende vand til at desinficere beholder og andre redskaber.

7. Sæt åndbar tape som sportstape eller malertape over hullerne.

8. Posen/spanden skal være fyldt og indholdet skal være presset godt sammen. Luk posen tæt i toppen eller sæt låg på beholderen.

9. Forventeligt vil myceliet efter 2-3 uger være gennemløbet kaffegrumset og efter yderligere 1-2 uger vil de første svampe begynde at gro. Vær opmærksom på at der arbejdes med levende organismer, så der kan gå både kortere og længere tid. Hav tålmodighed med projektet.

10. Når svampene gror ud, er det en god ide at sprøjte dem dagligt med en forstøver, da de ellers kan udtørre. De må heller ikke stå for tørt.

 

Godt Svampeeventyr

Yderligere information

Vægt 0,25 kg
Privacy Overview
Skyttegaardens Østershatte ApS

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Strictly Necessary Cookies

Strictly Necessary Cookie should be enabled at all times so that we can save your preferences for cookie settings.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.

3rd Party Cookies

This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.

Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.