FÅ OPSKRIFT PÅ LÆKRE, SYLTEDE ØSTERSHATTE HER!
Syltede østershatte smager lækkert, og er en god langtidsholdbar løsning hvis du har høstet en stor omgang østershatte. De passer perfekt på tapasbordet, som topping til pastaretter eller risotto, i salater, eller oven på den varme leverpostejsmad. De passer sådan set godt til det meste.
DET SKAL DU BRUGE:
- 100 g østershatte
- 2,5 dl lagereddike
- 2,5 dl sukker
- 2,5 dl vand
Dyrkede østershatte kræver generelt ikke rensning. Vilde østershatte kan renses med en børste, eller med rindende vand. Hvis den nederste del af stokken sidder på, kan du skære den væk da den kan være lidt sej.
FREMGANGSMÅDE:
Skil østershattene ad, ved at “rive” dem i mindre stykker på langs.
Tørsteg svampene på en pande ved høj varme et par minutter, så de afgiver væske.
Bland eddike, sukker og vand i en gryde og kog op. Når alt sukkeret er opløst, kommes svampene i gryden og blandingen koges i ca. 5 minutter.
Kom svampe og lage i en lufttæt beholder, f.eks. et rengjort syltetøjsglas. De kan holde sig minimum 2-3 uger i køleskabet.
Opskrift er inspireret af opskrift fra GRØD på www.mainlifestyle.dk.